Goedadresje
Meer info
...
Bel nu
...
Contactformulier
...
Bekijk de video
...
Aanpasbedrijf lesautosAanpasbedrijf rolstoelautosAuto aanpasbedrijfAuto aanpassingen mindervalidenAutorijles mindervalidenKofferbakliften

Den Haag

Rotterdam

Delft

Voorburg

Leidschendam

Naaldwijk

AdvertorialAanmelden & adverteren

Anders Autotechniek, Den Haag (Zuid-Holland)

Van uw bestelauto een rolstoelauto of knielauto maken is voor ons dagelijks werk

Als het gaat om het aanpassen van uw bestelauto hebben wij meerdere opties. Ten eerste zal u moeten bepalen of er moet worden omgebouwd tot rolstoelauto of knielauto. Bij de knielauto zakt de achterkant van de auto en bij de rolstoelauto wordt een langere oprijplaat gemonteerd. Vanzelfsprekend kunnen wij u adviseren wat voor u de beste oplossing is, zodat uw bestelauto volledig voldoet. Neem daarvoor eens contact met ons op met ons op door op één van de oranje knoppen te klikken. Wij staan u graag te woord.

Rolstoelauto of knielauto

Een rolstoelauto of knielauto, ook wel pausmobiel genoemd, is een gewone bestelauto, maar dan toegankelijk voor één rolstoelpassagier. Hierdoor vermijdt u de nadelige kanten van een rolstoelbus. Deze zijn groot en hebben een hoger benzineverbruik. U kunt bij ons kiezen uit twee types namelijk; een auto die aan de achterkant zakt (knielauto) of een model met een langere oprijplaat zodat de auto gewoon op hoogte blijft. Deze aanpassing is leverbaar op de meeste bestelauto's, bijvoorbeeld van een Renault, Citroen, Fiat en Volkswagen.

Een lier zorgt er voor dat een rolstoel moeiteloos via een oprijplaat of oprijgoten in een rolstoelauto of een knielauto getrokken kan worden. En misschien nog wel belangrijker, bij het uitkomen van de rolstoelauto of knielauto helpt de lier om de rolstoel op een veilige manier van de oprijplaat of oprijgoten af te laten rollen. Er kunnen geen ongelukken gebeuren. Wilt u meer weten over veilig rijden met een rolstoelauto of knielauto, klikt u dan links op één van de oranje knoppen.

Grijs kenteken

Wist u dat een rolstoelauto of knielauto met grijs kenteken een stuk goedkoper in aanschaf is, omdat u vaak geen BPM (Belasting Personenauto’s en Motorrijwielen) hoeft te betalen? De wegenbelasting is ook een stuk lager. U kunt eventueel navraag doen bij de RWD.

Wanneer u te maken krijgt met een lichamelijke beperking, wilt u toch graag zo mobiel mogelijk blijven. U bent verplicht hierover contact op nemen met het CBR. Zij zullen samen met u bekijken wat de mogelijkheden zijn om te kunnen blijven autorijden.

CBR codes voor aangepaste auto

Meestal zult u opnieuw praktijk examen moeten doen of u krijgt een nieuw rijbewijs waar bepaalde CBR codes op komen te staan. Deze CBR codes verwijzen naar de aanpassing waarover uw auto dient te beschikken en die autoaanpassingen kunnen wij voor u uitvoeren. Vaak kunnen wij de huidige auto ombouwen naar een rolstoelauto of knielauto, maar u kunt bij ook een nieuwe aangepaste auto kopen.

Het is soms mogelijk om een vergoeding te krijgen voor autoaanpassingen, maar iedere gemeente heeft echter zijn eigen regels. In sommige gevallen is het mogelijk autoaanpassingen van uw belastingaangifte af te trekken als specifieke zorgkosten wegens uw beperking.

Kofferbaklift

De laatste jaren kiezen steeds meer mensen met een handicap voor een scootmobiel. Dankzij de WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt deze vaak door de gemeente of verzekering gedeeltelijk vergoed. Met behulp van een specialistische scootmobiel dealer uit de regio kunnen wij u daar uitgebreid over informeren.

Wanneer u uw rolstoel of scootmobiel wilt meenemen in een personenauto dan kunt u kiezen voor een kofferbaklift. Een kofferbaklift is verkrijgbaar in hefvermogens van 35 kg tot 200 kg. Afhankelijk van uw auto, het type voorziening en het gewicht kunt u een keuze maken.

Scootmobiel in de auto tillen

Aan uw rolstoel of scootmobiel brengen wij op een betrouwbare wijze een hijspunt aan. Het hijspunt wordt zo gemonteerd dat rolstoel of scootmobiel in balans hangt tijdens het tillen. U hangt de rolstoel scootmobiel aan de kofferbaklift en deze wordt in de juiste positie getild, zodat deze in de kofferbak te plaatsen is. Erg handig en natuurlijk leveren wij daarbij een afstandsbediening.

Er zijn bij ons veel mogelijkheden voor mensen met een handicap. Wij doen ons best om u leven eenvoudiger te maken door mobiel te zijn. U hoeft alleen maar contact met ons op te nemen en wij vertellen u graag wat de mogelijkheden zijn. Wij zijn graag uw adviseur bij mobiliteitsproblemen. Ons autoaanpassingsbedrijf is gevestigd in Den Haag, maar ons werkgebied bestrijkt een groot deel van Nederland zoals Rotterdam, Delft, Leiden, maar ook Naaldwijk, Wateringen en nog veel plaatsen. Surft u maar eens naar onze uitgebreide website door links op één van de oranje knoppen te klikken.