Goedadresje
Meer info
...
Bel nu
...
Contactformulier
...
Bijzondere sauzenIndische keukenIndische rijsttafel productenKroepoek tokoMarinadesSambal soortenSurinaamse rijsttafel productenTraditionele pindasausWokpakketten

Babi pangang marinade

Keuken tamarinde

Saté marinade

Vlees marinade

AdvertorialAanmelden & adverteren

De oosterse prins, Den Haag (Zuid-Holland)

Wij maken én leveren Surinaamse en Indische marinades volgens traditioneel recept

Wij hebben de allerlekkerste marinades in huis, want vlees wordt pas echt lekker als u een goede, liefst Surinaamse of Indische, marinade gebruikt. Marinades zijn een goede oplossing voor uw problemen tegen onder andere te droog vlees. De bijzondere mix van onze kruiden en specerijen geven een heerlijke, zachte smaak aan een vleesgerecht. Bij het binnendringen in het vlees zorgt het zuur van de marinade voor het afbreken van bindweefsel waardoor het malser wordt. Er zijn veel verschillende soorten Indische en Surinaamse marinades. Wilt u bijvoorbeeld babi pangang of saté maken, let u dan goed op welke vleesmarinade u koopt. Kijkt u maar eens in onze webshop.

Kant en klare marinades

Bent u van plan om bijvoorbeeld een Indische rijsttafel voor te bereiden? Dan hoort daar natuurlijk een lekkere marinade bij. Het voordeel van een kant en klare marinade is dat het u tijd bespaart, waardoor uw tijd aan andere zaken kunt besteden. Wij maken zoveel soorten dat er vast wel iets voor u bij zit. Wilt u babi pangang maken of een overheerlijke saté? Gebruik dan de daarvoor bestemde marinade. U vindt ze in onze webwinkel of in de toko.

Dunnere stukjes of reepjes vlees, vooral rund- of varkensvlees zijn de beste keuze voor het marineren. Gemarineerd vlees kunt u bijvoorbeeld grillen of bakken in een wok! Het is gezond, omdat onze marinades gemaakt zijn van verse kruiden en specerijen. Als u pittig wilt eten, kunt u wat sambal toevoegen, maar pas op dat u niet teveel gebruikt! U kunt beter rustig opbouwen, want niet iedereen is gecharmeerd van ‘heet’ eten. Babi pangang bijvoorbeeld moet niet al te pittig zijn.

Babi pangang marinade

Op het internet vindt u talloze recepten hoe u babi pangang kunt klaarmaken. De marinade heeft u al in huis. Het bakken kan beginnen. De echte Indische babi pangang is een beetje zoet van smaak en wordt geserveerd met een bedje van atjar, witte rijst en wat rauwe groenten zoals taugé en seroendeng. Eenmaal gebakken in een wokpan, kunt u het vlees onder de hete grill leggen zodat er een smakelijk krokant korstje wordt verkregen.

Saté marinade

Een Indische rijsttafel zonder saté kan natuurlijk niet. Saté is van oorsprong een Indisch voorgerecht, bestaande uit drie of meer stukjes geroosterd vlees op een dunne houten spies, meestal van bamboe. Ook hiervoor wij een lekkere marinade in huis. De smaak is zo vol en perfect dat u nooit meer anders wilt. U kunt deze marinades ook gebruiken voor andere vleessoorten zoals kip. U krijgt dan een overheerlijke kipsaté ook wel saté ayam genoemd. Deze is gemaakt van stukjes kipfilet.

Spare rib marinade

Menig huishouden maakt gebruikt van marinades bijvoorbeeld bij het bereiden van spareribs. Daarvoor hebben wij in onze webshop een speciale spare rib marinade. Deze is zoet en geeft het vlees een extra, natuurlijke dimensie. U kunt natuurlijk ook één van onze barbecue marinades proberen.

Vlees marinades

Marinades hebben eigenlijk altijd twee basis ingrediënten, zuur en een emulgator. Het zuur kan alcoholisch zijn zoals wijn of kan gehaald worden uit zuivelproducten zoals citrusvruchten of yoghurt. Deze breken de vezels van het vlees af en voegen smaak toe. Een neutrale marinade zoals een vleesmarinade kunt u in principe overal voor gebruiken.

Keuken tamarinde

Een alternatief voor marinade is keuken tamarinde. Het wordt gebruikt als vleesverzachter of in sauzen, chutneys of sambals. Het vruchtvlees dat de grote zaden in de tamarindepeulen omhult, heeft een intens zure en licht bloemige, zoete smaak. In korte tijd heeft u een heerlijke geur in de keuken! Het blijft lang houdbaar, mits u het droog, donker en koel bewaart. Bijvoorbeeld in de koelkast of kelder.

Zoekt u een toko bij u in de buurt?

Onze groothandel levert verschillende soorten marinades aan bedrijven zoals restaurants en poeliers, maar ook particulieren kopen bij ons. Meestal gaan ze naar een toko waar onze producten in de schappen liggen. Wilt u weten of er zo’n toko bij u in de buurt zit.

Kijkt u dan even op onze website onder het menu ‘verkooppunten’. Om u tijd te besparen kunt u al onze producten nu ook online kopen in onze webshop. Wij zorgen ervoor dat uw bestelling op het afgesproken tijdstip keurig wordt bezorgd. Zowel in Nederland als in België.

Voordelige aanbiedingen

Regelmatig hebben wij voordelige aanbiedingen zoals nu bijvoorbeeld een wokpakket inclusief wok en diverse sauzen voor een lage prijs. Leuk om te geven als relatiegeschenk of kerstcadeau! Hebt u specifieke wensen of vragen, stelt u deze dan gerust. Wij helpen u graag verder.