Goedadresje
Meer info
...
Bel nu
...
Contactformulier
...
Bekijk de video
...
BootmotorenBoottrailersBoten occassionsPolyesterreparatieWatersportartikelen

Bellmarine

Haswing

Nimarine

Suzuki

Torqueedo

Yamaha

Mercury
Honda
AdvertorialAanmelden & adverteren

AVR Watersport, Waddinxveen (Zuid-Holland)

AVR watersport biedt nieuwe en gebruikte buitenboordmotoren van topkwaliteit tegen de beste prijs

AVR Watersport uit Waddinxveen is gespecialiseerd in de in- en verkoop van boten en motoren, maar u kunt er ook terecht voor alle onderhoud en reparaties, ook op locatie in onder andere Huizen, Loosdrecht of in het mooie Vinkeveen. Er staat een professioneel team klaar dat u graag helpt wanneer u problemen heeft met uw buitenboordmotor van bijvoorbeeld het merk Haswing, Nimarine, Torqueedo of als u een bootmotor heeft van Bellmarine, Suzuki of Yamaha. Wij verkopen niet alleen nieuwe boten, maar ook voor gebruikte boten kunt u prima bij ons terecht tegen een leuke prijs. Hierdoor wordt de aanschaf van een mooie boot of (fluister)sloep voor iedereen betaalbaar. Daarnaast beschikken wij over een uitgebreide webshop waar u veel artikelen voor het onderhoud van uw boot online kunt kopen voor uw boot of tweedehands sloep. Bent u nieuwsgierig geworden naar onze activiteiten? Surft u dan maar eens naar onze uitgebreide website.

Motoronderhoud boten

Uw boot onderhouden is een tijdrovende klus, maar het is zeker de moeite waard. Het helpt om de waarde van uw boot te behouden en sterker nog, soms zelfs te verhogen. De motor is natuurlijk het belangrijkste onderdeel van een boot. Er zijn een heleboel goede bootmotoren en buitenboordmotoren op de markt. De hoogte van de motor is van cruciaal belang bij een juiste afstemming van boot en motor.

Een verkeerde keuze van de hoogte van de buitenboordmotor heeft negatieve gevolgen voor de prestaties, zoals snelheid en het brandstofverbruik. Wanneer de propeller niet diep genoeg in het water komt dan is de kans groot dat de motor bij manoeuvres of te veel gewicht aan de voorzijde van de boot uit het water komt. De motor draait dan droog en wordt niet meer gekoeld. Dit kan leiden tot beschadiging van de inwendige onderdelen. Voor uw veiligheid en voor de levensduur van uw buitenboordmotor is periodiek onderhoud belangrijk en daarvoor kunt u bij ons terecht. Wanneer uw boot op een andere locatie ligt zoals bijvoorbeeld in Amsterdam, Aalsmeer of Nieuwkoop, dan komen onze onderhoudsmonteurs gewoon naar u toe.

Haswing bootmotor

Eén van de topmerken in de categorie goede bootmotoren is toch wel Haswing. Haswing heeft meerdere elektrische modellen zoals Osapian in een 30, 40 en 55 LBS uitvoering. Ze zijn voorzien van vijf standen vooruit en drie standen achteruit. De motor kan in een handomdraai in en uit het water gelift worden en de staarthoogte is traploos instelbaar, zodat u in praktisch elk water kunt varen. De elektrische buitenboordmotoren onderscheiden zich van de rest doordat ze voorzien zijn van één van de beste uitrustingsniveau`s tegen een redelijke prijs.

Torqueedo buitenboordmotoren

Bootmotoren van Torqueedoo zijn er in vele uitvoeringen, geschikt voor een sloep, kajak. De zwaardere Cruise R motoren zijn speciaal ontwikkeld voor boten met een afstandbesturing en gasbediening op afstand of in zeilboten met normale roerbesturing. Torqueedo is wereldleider op het gebied van elektrische bootmotoren, omdat meer dan de helft van de toegevoerde energie daadwerkelijk wordt omgezet in stuwkracht.

De installatie is eenvoudig en het is een motor met lage onderhoudskosten. Daarnaast is het een milieuvriendelijk onderdeel, want het geeft geen uitstoot van schadelijke gassen. In de motor is een praktische GPS module geïntegreerd, zodat u altijd weet hoe lang en hoe ver u nog kunt varen.

Nimarine

De Nimarine NF8 is een goede boordmotor voor booteigenaren die op zoek zijn naar een lichtgewicht motor met compacte afmetingen en als groot voordeel heeft deze een laag benzineverbruik. Watersport is over het algemeen een vrij dure sport, dus het is altijd prettig als u geld kunt besparen!

Voor een kleine bijboot of opblaasboot voldoet de Nimarine NF4 met een 4-taktmotor. Deze is niet alleen zuinig, maar ook nog eens bijna geruisloos. De 4-takt levert kracht bij de neergaande beweging na 2 omwentelingen van de cilinder. Een 2-takt-buitenboordmotor maakt meer lawaai en de kans is groter dat er nog goede brandstof uit de uitlaat lekt. Dit komt doordat de 2-taktmotor geen kleppen heeft. Met de Nimarine NF4 is niet alleen de bediening eenvoudig en de veiligheid optimaal, maar u kunt ook nog eens volop genieten van uw omgeving.

Bellmarine

Bellmarine heeft in de loop van de jaren vele uitvoeringen op de markt gebracht. In Europa zijn ze een begrip op het gebied van elektrisch varen. Zij werken samen met Mastervolt en leveren en produceren elektrisch-varen-systemen, die volledig op elkaar zijn afgestemd. Eén van de laatste uitvoeringen is de Bellmarine PodMaster onderwater bootmotor. Deze bootmotoren onderscheiden zich doordat de complete behuizing uit zeewaterbestendig aluminium is gegoten en voorzien zijn van maar liefst zes lagen epoxycoating. De dikke lagen bieden een optimale bescherming en u bent verzekerd van jarenlang vaarplezier!

Yamaha, Honda en Mercury

Ook in de watersport wordt er veel gestolen. Niet zo verwonderlijk, want een boot is een kostbaar bezit en een buitenboordmotor is gemakkelijk te verhandelen. Yamaha, Honda en Mercury zijn populaire merken bij dieven. Nog steeds hebben veel watersporters hun kostbare bezit onvoldoende of zelfs helemaal niet beveiligd. Wanneer u uw boot met buitenboordmotor wilt verzekeren dient het slot goedgekeurd te zijn volgens het VbV Keurmerk Vaartuigbeveiliging.

Onderhoud en reparaties

Het jaarlijks terugkerende onderhoud en de daarbij behorende reparaties is iets waar iedere booteigenaar mee te maken krijgt. Verf, hout en kunststoffen hebben het meest te lijden van zonlicht. Een hoogglans toplaag weerkaatst zonnestralen en beschermt zo de onderliggende laag. Doffe verf en gelcoat gaan verkrijten en verweren en dan is er professionele hulp nodig. Geen probleem, want ook voor de nodige lakreparaties kunt u bij ons terecht.

Webshop

Voor de motor van uw boot wilt u natuurlijk het allerbeste. Het is een onderdeel waar u volledig op moet kunnen vertrouwen als u gaat varen. Onze monteurs weten door hun jarenlange ervaring waar ze op moeten letten. Bijvoorbeeld het tandwielhuis onderin het staartstuk is gevuld met olie en die wordt tijdens het varen vaak aangetast door water. Wij verversen deze olie uiteraard van tijd tot tijd, zeker als deze een tijdje niet meer wordt gebruikt, maar u kunt dit ook zelf doen. De juiste motorolie vindt u in onze webwinkel.

In onze online winkel vindt u onder andere de Super Premium 2-Takt motorolie, geschikt voor alle typen nieuwe of gebruikte buitenboordmotoren zoals Bellmarine, Haswing, Mastervolt en Torqueedo. De olie bevat speciale additieven die een reinigende werking hebben en die afzetting in het brandstoftoevoersysteem verwijderen.

Contact

U merkt het al, AVR Watersport uit Waddinxveen is van alle markten thuis op watersportgebied. Wij bieden u een ruim assortiment aan producten en diensten. Wij kunnen zowel kleine als grote reparaties uitvoeren aan uw boot of motor, ook op locatie. Al veel booteigenaren hebben wij op weg geholpen naar een fantastisch avontuur op watersportgebied en hopen dit ook voor u te mogen doen. Bel ons als u meer informatie wilt of maakt u een afspraak. Onze openingstijden treft u aan op onze uitgebreide website. Wij heten u van harte welkom.

Als u op zoek bent naar elektrische buitenboordmotoren, dan is AVR Watersport graag uw partnerAVR Watersport is voor de omgeving van Loosdrecht, Naarden en Waddinxveen dealer van Nimarine. Kijkt u maar eens op onze moderne websiteOf u nu elektrisch wilt gaan varen met een buitenboordmotor van Torqueedo of toch liever op benzine met Honda of Yamaha, AVR Watersport helpt u graag verder