Goedadresje
Meer info
...
Bel nu
...
Contactformulier
...
Brandvertragende beglazingDeurbeglazingGlas in loodInbraakwerend glasIsolerende beglazing

Levering en plaatsing

Unieke oplossingen

Vakkundig advies

Hoge kwaliteit

Snelle levering

Klantvriendelijke benadering

Garantie
AdvertorialAanmelden & adverteren

Van de Pol glasservice, Nuland (Noord Brabant)

Als het gaat om glas in lood, dan kan onze glashandel uit Nuland u perfect verder helpen

Glas heeft vrijwel altijd een praktische functie. Naast het feit dat het logisch is dat u er doorheen kunt kijken, mag u denken aan isolatie. Toch is er minimaal één grote uitzondering. Glas in lood bijvoorbeeld. Deze glazen kunstvorm bestaat al honderden jaren en het lijkt alsof het alleen maar populairder wordt. Dat is ook niet zo vreemd, want het heeft een schitterende uitstraling en past bij vrijwel iedere woning of kantoor. Bent u in de omgeving van Geffen, Den Bosch of Maren op zoek naar een glas in lood specialist, dan staan wij voor u klaar. Ook voor Wiener sprossen, monumentenglas en float glas bent u bij ons aan het juiste adres.

Glas in lood

Een heel mooi voorbeeld van glas in lood in kunstvorm is wel de Sint-Janskathedraal in S’hertogenbosch. De techniek is al eeuwen oud, vooral omdat men vroeger nog niet in staat was een grote glasplaat te maken. Daarom werden kleinere stukken glas met loodstrips samengesteld tot een geheel. De basis is in Egypte gelegd met de vervaardiging van met hout of brons omlijste reliëfplaten.

Het woord zegt het al glas dat in lood is samengesteld. Strips van lood, die aan de zijkant open zijn, omringen het glas dat ertussen zit en kent vele stijlen. Glas in lood bestaat uit transparante mozaïekpatronen, samengesteld uit paneeltjes gekleurd of geschilderd glas. Glas in lood ramen zijn niet alleen mooi en kleurrijk, maar ook uniek.

Facetglas

De tijden zijn natuurlijk veranderd en tegenwoordig zijn ramen van glas in lood oftewel facetglas ook veel in woningen te vinden. De materialen en gereedschappen zijn in wezen ook nog steeds dezelfde maar hebben een modernere versie gekregen. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij u hier de nodige informatie over geven. Als glasbedrijf werken wij in de omgeving van S’hertogenbosch, zoals in de plaatsen Sint michielsgestel en Vught. Wij werken niet alleen voor particulieren, maar ook voor bedrijven.

Om wat voor soort vervanging van glas het ook gaat, u kunt altijd bij onze glashandel terecht. Wij kennen geen lange wachtlijsten, zodat wij snel bij u kunnen zijn als het gaat om vervanging van bijvoorbeeld een raam. Om een raam goed vast te kunnen zetten gebruiken wij natuurlijk glaslatten die duurzaam zijn. Glaslatten zijn gemaakt van hout, kunststof of aluminium. Bij recentere bestaande woningen is veelal de ouderwetse stopverf al vervangen door glaslatten. Het vastzetten van glaslatten moet deskundig gebeuren, want anders kan het raam er zo uitgetild worden door inbrekers en dat is iets wat u zeker wilt voorkomen.

Een impressie

Kijkt u maar eens op onze website om een impressie te krijgen van de verschillende mogelijkheden met glas en een overzicht van verschillende projecten die wij in de afgelopen jaren gerealiseerd hebben. Voor velen uit de omgeving Lith, Kessel en Rosmalen zijn wij reeds een vertrouwd adres voor glas en glastoepassingen. Mede door onze ervaring en passie voor het vak streven wij naar perfectie en een schitterend eindresultaat.

Het kan natuurlijk zijn dat u liever persoonlijk te woord wordt gestaan en dan kunt u met ons bellen of een afspraak maken. Wij maken graag tijd voor u vrij om u te adviseren. Wanneer u besluit zaken met ons te doen, dan maken wij altijd van tevoren heldere afspraken om misverstanden te voorkomen. U krijgt van ons een offerte met daarin een kostenopgave, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Ons voornaamste streven is een tevreden klant. Los van de plaatsnamen die wij reeds hebben genoemd, zijn wij u ook in onderstaande plaatsen van dienst.

 • Gewande
 • Maliskamp
 • Hintham
 • Schijndel
 • Cromvoirt
 • Helvoirt
 • Den Dungen
 • Niewkuik
 • Vlijmen
 • Engelen
 • Empel
 • Berlicum
 • Vinkel

Onderaan deze pagina ziet u foto´s van projecten waar wij glas voor hebben mogen verzorgen. Graag doen wij dit ook voor u. Wij hopen snel tot ziens.

Ook interessant:

http://nl.wikipedia.org/wiki/Glas_in_lood

Verzorgd pand waar onze glashandel de vervanging van het glas heeft mogen verzorgenAppartementencomplex waar glasbedrijf figuurglas en float glas heeft geleverd