Goedadresje
CONTACTFORMULIER
...
Holistic pulsing cursusMassage opleidingMassagetherapeut opleidingMeditatie cursusReiki master opleidingYoga vakantie

Rotterdam

Amsterdam

Den Haag

Utrecht

Eindhoven

Tilburg

Zaandam
Hilversum
Nijmegen
Sauerland
AdvertorialAanmelden & adverteren

Anand

Bij ons kunt u een meditatiecursus in één dag volgen

Meditatie is een wijze om opnieuw af te stemmen op uw innerlijke rust. Veel mensen die bij ons een meditatiecursus hebben gevolgd, weten waar wij het over hebben. Het volgen van de meditatiecursus zelf is al een avontuur op zich en als deze is voltooid heeft u uw hele leven plezier van hetgeen u geleerd heeft. Als u wilt weten wat onze meditatie cursus in één dag inhoud, klikt u hier dan eens.

Cursussen meditatie

U kunt bij ons kiezen uit verschillende cursussen meditatie onder andere Vipasanna, Chakra Sounds en Anapanasati, afkomstig uit boeddhisme. Het laatste is geen meditatie op zich maar onderdeel van een meditatietechniek zoals Vipassana. Eén van de onderdelen van deze technieken richt zich op de ademhaling. Goed adem halen is voor iedereen van essentieel belang.

Vanuit het westerse oogpunt gebruiken we ademhalingstechnieken meer om te ontspannen als we bijvoorbeeld gespannen zijn of gaan bevallen van een baby. De ademhaling is een topindicator van hoe lichaam en geest zich op dit moment voelen. We zien in onze westerse geneeskunde, sportwereld en psychiatrie steeds meer dat de ademhalingstechnieken uit het oosten toegepast worden. Het grote voordeel van meditatie is dat u het overal kunt toepassen en bij ons leert u tijdens onze cursus in één dag hoe u dit kunt doen. U kunt zich aanmelden door hier of links op de oranje knop te klikken.

Meditatie ontspant uw lichaam

Door bij ons een meditatiecursus te volgen ontspant uw lichaam en geest niet alleen, maar verbetert ook uw ademhaling zelf en voelt u zich veel gelukkiger. Wanneer de ademhaling geopend is gaat uw leven weer stromen en voor iedereen is dat natuurlijk anders. Gelukkige mensen zullen veel meer uit het leven halen, omdat ze er veel meer energie insteken. Mensen die zich gelukkig en tevreden voelen maken plannen en zijn georganiseerd. Ze hebben een einddoel en leven in het heden.

Een ander aspect van onze meditatiecursus is de helderheid van uw geest. Bij ons traint u de mogelijkheden om uw concentratie vast te houden. Wanneer u bij ons een dag een meditatiecursus heeft gevolgd, zult u al snel merken dat u helderder kunt nadenken en sneller en adequater kunt reageren op onverwachte situaties. Het vinden van ontspanning en een goede balans in uw leven is iets wat onze trainers u gaan leren.

Stress en meditatie

Nog steeds denken veel mensen dat mediteren betekent dat men een goeroe vereert en streeft naar verlichting of een ander religieus ideaal, dat waarschijnlijk onbereikbaar is. Dat is natuurlijk niet waar, maar meditatie kan u wel leren om alles wat komt of gaat in uw leven te accepteren, zonder dat de balans in uw leven wordt verstoord door stress.

Stress betekent niets anders dan spanning of druk en daar hebben wij allemaal mee te maken in ons dagelijks leven. De problemen ontstaan pas wanneer de draaglast groter wordt dan de draagkracht. Op dat moment zijn de eisen die aan u worden gesteld of die u aan uzelf stelt groter dan wat u aankunt. De een kan meer stress verdragen dan de ander. Stress kan veel lichamelijke klachten veroorzaken zoals chronische hoofdpijn en rugpijn.

Massage, yoga en meditatie instituut

Wij zijn al meer dan tien jaar een bekend instituut op het gebied van massage, yoga, meditatie en reiki en hebben door middel van onze cursussen al heel veel mensen kunnen helpen. Tijdens onze eendaagse meditatiecursus ontvangt u een handboek, zodat u thuis verder kunt oefenen. Wij hebben meerdere locaties die u op onze website zult aantreffen. Wij nodigen u graag uit om samen met ons een reis te maken naar het onbekende, wat wij mediteren noemen. Onze ervaringsdeskundigen begeleiden u graag. U kunt zich bij ons eenvoudig online inschrijven.