Goedadresje
Meer info
...
Bel nu
...
Contactformulier
...
GedenkstenenGrafmonumentenGrafzerkenGranieten grafstenenLasergravuresLeistenen gravenMaatwerk grafmonumentNatuursteen specialistUrnen

Schijndel

Noord-Brabant

Den Bosch

Berlicum

Boxtel

Nijnsel

Nuland
´s Hertogenbosch
AdvertorialAanmelden & adverteren

Jos van Kasteren Natuursteen, Schijndel (Noord-Brabant)

In onze showroom ziet u voorbeelden van granieten grafstenen

Een granieten of leistenen grafsteen koopt u wanneer u een stijlvolle uitstraling wilt geven aan een graf. Deze kan worden voorzien met een tekst of foto zoals u dit wenst. Al jaren zijn wij een gevestigde naam in de omgeving van Schijndel en omstreken. Wilt u kennis met ons maken, bezoekt u dan eens onze uitgebreide showroom waar u verschillende uitvoeringen van een granieten grafsteen of grafzerk zult aantreffen.

De grootte van granieten grafstenen

Ons bedrijf is gevestigd in de mooie provincie Noord-Brabant. Wij zijn gespecialiseerd in het vervaardigen van gedenkstenen van natuursteen zoals granieten grafstenen en grafzerken. Een grafzerk of grafsteen wordt gebruikt als deksteen voor een graf. De granieten steen kan variëren in grootte en versiering.

Doorgaans wordt de naam en geboorte- en sterfdatum hierop vermeld, maar veel mensen kiezen daarbij ook voor een persoonlijke tekst zoals een gedicht, spreuk, gezegde of een symbool. Regelmatig wordt ons gevraagd om een gedenksteen van een foto van de overledene te voorzien. Een foto maakt de teksten op de grafsteen nog persoonlijker. De spreuk of het gezegde vat vaak kort samen waar de overledene voor stond of wat hem of haar kenmerkte. U kunt hierdoor een blijvende herinnering achterlaten.

Onbeperkte levensduur

De wat oudere grafstenen bevatten meestal een grafschrift langs de rand. Vroeger werden mensen regelmatig begraven in een kerk, maar dat komt tegenwoordig bijna niet meer voor. In Nederland werd dit bij wet afgeschaft in de 18de eeuw, behalve voor de Koninklijke familie. Doordat graven niet beschermd worden tegen weersomstandigheden is het belangrijk dat u voor een duurzaam materiaal kiest.

Het materiaal van een granieten gedenksteen gaat vaak decennia tot eeuwen mee. Een steen van gepolijst graniet heeft nagenoeg onbeperkte levensduur en vergt weinig onderhoud. Daarom wordt er vaak gekozen voor een gedenksteen van dit materiaal. Natuurlijk kunt u bij ons ook kiezen uit andere materialen zoals marmer, leisteen of hardsteen.

Deskundig adviseren

Een passende gedenksteen voor uw dierbare of voor uzelf uitzoeken is geen eenvoudige klus. Het is iets wat blijvend is en niet meer is te vervangen. Daarbij zijn er zoveel mogelijkheden dat wij u daar graag bij behulpzaam zijn. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij u deskundig adviseren over de mogelijkheden. Het kiezen voor bijvoorbeeld een granieten gedenksteen moet voor u een heel bewuste keuze zijn. Wij vertellen u graag de voor- en nadelen van ieder soort natuursteen. Wanneer u een keuze heeft gemaakt, ontvangt u van ons een offerte. Wij verzorgen het hele traject tot en met de plaatsing op het graf in bijvoorbeeld Eindhoven of ’s-Hertogenbosch. Voor het plaatsen hebben wij de beschikking over een uniek rupskraantje om deze grafstenen vakkundig en snel te kunnen plaatsen. Ons werkgebied bestrijkt geheel Noord-Brabant.

Het unieke van ons bedrijf is dat wij met onze klanten meedenken. Wij denken aan zaken waar u niet aan denkt. De zorg voor een mooie gedenksteen is bij ons dan ook in vertrouwde handen en u komt achteraf niet voor verrassingen te staan. Wij kunnen u, op verzoek, referenties laten zien en u bent vrij om navraag te doen over onze werkwijze. Neemt u maar eens contact met ons op voor een eerste kennismaking. Dit kan zowel telefonisch als op afspraak. Wij nemen dan alle tijd om u rond te leiden in onze uitgebreide showroom in Schijndel. Wij heten u van harte welkom.

Ervaringen van onze klanten

De ervaringen van onze klanten hebben ons geleerd dat onze klantvriendelijkheid, klantgerichtheid en service erg worden gewaardeerd. Onderstaand een beperkte opsomming waar onze klanten vandaan komen:

 • Den Dungen
 • Erp
 • Heeswijk Dinther
 • Keldonk
 • Liempde
 • Middelrode
 • Nistelrode
 • Olland
 • Sint-Michielsgestel
 • Sint-Oedenrode
 • Veghel
 • Vught
 • Zijtaart

U kunt ons vanzelfsprekend altijd naar referenties vragen.

Ook interessant:

http://nl.wikipedia.org/wiki/Graniet

Mocht u de regio Den Bosch een bedrijf zoeken die een maatwerk granieten grafsteen voor u kan verzorgen, Jos van Kasteren is het adres. Kijk maar eens op de moderne website.Granieten grafstenen staan voor kwaliteit en ze zijn onderhoudsarm. Wilt u graag meer informatie, neem dan eens contact op met Jos van Kasteren Natuursteen uit de regio Einddoven.Zoekt u granieten grafzerken of gaat uw voorkeur uit naar een andere natuursteen soort, neem dan nog vandaag contact op met Jos van Kasteren uit Noord-Brabant.