Goedadresje
Meer info
...
Bel nu
...
Contactformulier
...
GedenkstenenGrafmonumentenGrafzerkenGranieten grafstenenLasergravuresLeistenen gravenMaatwerk grafmonumentNatuursteen specialistUrnen

Schijndel

Noord-Brabant

Den Bosch

Berlicum

Boxtel

Nijnsel

Nuland
´s Hertogenbosch
AdvertorialAanmelden & adverteren

Jos van Kasteren Natuursteen, Schijndel (Noord-Brabant)

Wij verkopen urnen die u zowel binnen als buiten in een urnenkelder kunt neerzetten

Al bijna dertig jaar zijn wij een begrip in Schijndel en omstreken, zeker als het gaat om urnen. Steeds vaker wordt er gekozen voor crematie. Nabestaanden kunnen er voor kiezen om alle as in een grote urn te bewaren of om de as te verdelen over meerdere urnen. Wij verkopen urnen die u niet alleen binnen maar ook buiten in een urnenkelder kunt neerzetten. Wilt u meer weten over de persoonlijke elementen die wij er in kunnen verwerken, neemt u dan even contact met ons op.

Columbarium

Een eeuw geleden was het alleen maar gebruikelijk om te begraven. Tegenwoordig is cremeren voor velen de vorm. De voornaamste reden waarom mensen kiezen voor cremeren is het kostenplaatje. Een crematie is meestal goedkoper dan een begrafenis. Begraven is op de lange termijn duurder, omdat er grafkosten betaald moeten worden. Ook een grafsteen is niet goedkoop. Na een crematie kunt u het zo duur maken als u zelf wilt. De urn kan thuis staan, in een urnenkelder, of u kunt de as laten uitstrooien. Dit kan op de lange termijn duizenden euro's schelen. Toch zijn er veel mensen die ook kiezen om de urn te laten bijzetten in een columbarium.

Op veel begraafplaatsen en bij crematoria staan vaak speciale muren of muurachtige bouwsels waarin as kan worden bijgezet. Deze muren worden urnenmuren of columbaria genoemd. Urnenmuren bevatten tal van nissen waarin een urn kan worden geplaatst. In Nederland mag u ook een urnenmuur plaatsen op eigen grond waardoor er een tuincolumbarium ontstaat. Een tuincolumbarium is bijna voor iedereen betaalbaar, want het is een eenmalige uitgave voor een duurzaam en meestal onderhoudsvrij product.U kunt ook kiezen voor een urnenkelder die u desgewenst kunt ingraven in uw tuin. Het principe is hetzelfde als bij een tuincolumbarium en wij kunnen u hier advies over geven.

Urnen voor buiten

U kunt één van onze urnen een eigen plekje geven ergens rondom uw woning, zodat uw dierbare altijd dicht bij u in de buurt is. Een gedenkplek voor een dierbare in de eigen huiselijke omgeving wordt door veel mensen als prettig ervaren. Maar ook praktische overwegingen kunnen een rol spelen bij de keuze tussen begraven en cremeren. Een urn kunt u makkelijk meenemen als u gaat verhuizen of u kunt de as verdelen over meerdere kleine urnen, zodat meerdere nabestaanden een deel van de as in hun bezit hebben.

Er bestaan feitelijk geen beperkingen op de vorm van een urn. Sier urnen zijn er tegenwoordig in heel veel soorten en maten. Van keramiek, marmer of graniet en nog veel meer andere soorten. Bij de crematie van een volwassene blijft er ongeveer drie kilo as over. Onze urnen voor zowel binnen als buiten gebruik zijn hier natuurlijk op afgestemd.

Betaalbaar

Een begrafenis is in de meeste plaatsen zoals Den Bosch en Eindhoven veel duurder dan een crematie. Mensen moeten steeds meer betalen voor de grafrechten en een grafmonument kost doorgaans ook aardig wat geld. Er zijn ook mensen die voor een crematie kiezen omdat ze hun nabestaanden in de toekomst niet willen laten opdraaien voor het verlengen van de grafrechten.

Het is voor iedereen een hele persoonlijke keuze, maar wat voor de nabestaanden het meest belangrijke is, is dat hun dierbare op een waardige wijze de laatste eer wordt bewezen of dit nu in de provincie Noord-Brabant of elders in Nederland is. Als u uw wensen bij ons neerlegt, denken wij graag met u mee en zullen wij een eerlijk advies geven. Kijkt u maar eens op onze website voor de mogelijkheden of bezoekt u eens onze showroom in Schijndel. Onze medewerkers staan u graag te woord.

Ervaringen van onze klanten

De ervaringen van onze klanten hebben ons geleerd dat onze klantvriendelijkheid, klantgerichtheid en service erg worden gewaardeerd. Onderstaand een beperkte opsomming waar onze klanten vandaan komen:

 • Den Dungen
 • Erp
 • Heeswijk Dinther
 • Keldonk
 • Liempde
 • Middelrode
 • Nistelrode
 • Olland
 • Sint-Michielsgestel
 • Sint-Oedenrode
 • Veghel
 • Vught
 • Zijtaart

U kunt ons vanzelfsprekend altijd naar referenties vragen.

Ook interessant:

http://nl.wikipedia.org/wiki/Urn

Bij Jos van Kasteren Natuursteen uit Noord-Brabant treft u een grote collectie urnen aan. Zoekt u dus een urn voor binnen of buiten, bezoek de showroom dan eens.Vlakbij ´s Hertogenbosch treft u Jos van Kasteren Natuusteen aan. Bijzondere urnen voor binnen en buiten en natuurlijk passende grafstenen. Bezoekt u de website maar eens.Als u in de omgeving van Eindhoven op zoekt bent naar een specialist in Urnen voor buiten, Jos van Kasteren helpt u graag verder.