Goedadresje
AdvertorialAanmelden & adverteren

Stadsarrangement

Zeilen en heerlijk uitwaaien op het uitgestrekte IJsselmeer

Het IJsselmeer is al jarenlang erg in trek wanneer het gaat om zeilen en andere watersporten. De voormalige Zuiderzee leent zich perfect voor het organiseren van een lange zeiltocht. Toen in 1932 de Afsluitdijk werd gerealiseerd werd de Zuiderzee gesplitst in twee delen. Het binnenste deel heet het IJsselmeer. Dat wil echter niet zeggen dat het slechts een klein meer is. Men ervaart pas de uitgestrektheid van dit water wanneer men hier gaat zeilen. Wie kilometers is verwijderd van het vasteland zal tijdens het zeilen heerlijk kunnen ontspannen aan boord van een nostalgisch zeilschip en genieten van het uitzicht. Wij hebben op diverse plaatsen langs het meer zeiltochten voor u op het programma staan. Wilt u graag een bijzondere zeiltocht organiseren in bijvoorbeeld Hoorn, Enkhuizen of Kampen omdat zeilen een echte passie van u is, neem dan nog vandaag contact met ons.

Zeilen vanuit historische steden

Eén van de steden van waaruit wij zeiltochten organiseren is Enkhuizen, gelegen in de regio West-Friesland. Het stadje ligt op een bijzondere plaats grenzend aan zowel het Markermeer als aan het IJsselmeer. Ideaal om een dagje te zeilen. Vroeger was deze stad het centrum van de haringvisserij en stond het bekend als de haringstad. Men spreekt hier nog steeds een West-Fries dialect. Dat is bijzonder, want het stadje ligt toch in Noord-Holland. Naast de vele mogelijkheden om verschillende watersporten te doen, kunt u ook een lange wandeling maken in de jachthavens. Verder zijn er nog andere toeristische trekpleisters zoals Sprookjeswonderland, een themapark geheel in het teken van sprookjes, en het Zuiderzeemuseum. Dit is een cultuurhistorisch museum dat bestaat uit een binnen- en buitenmuseum. U kunt hier zien hoe het er vroeger in de hoogtijdagen uitzag, compleet met onder andere een molen, kalkovens, haringrokerijen, snoepwinkeltjes en een mandenmaker. Eigenlijk zou u voor een bezoek aan het museum een hele dag moeten uittrekken.

De andere steden waar u uit kunt kiezen zijn onder andere Hoorn en Kampen. Elke stad heeft zo zijn eigen bezienswaardigheden en maakt een bezoekje zeker de moeite waard. Voor en na het zeilen kunt u in deze historische steden uiteraard nog genieten van een hapje en een drankje. Ook dat kunnen wij voor u organiseren. Neem gerust contact met ons op..

Een zeiltocht aan boord van een VOC-schip

Nadat de schipper u welkom heeft geheten kunt u het schip verkennen. U zult zien dat het schip van alle gemakken is voorzien. Daarover is men vaak zeer verbaasd. Wanneer de trossen los gaan, mag u zelf samen met uw vrienden of collega's de zeilen hijsen. De kapitein legt alles uit. Na de zeiltocht weet u alles over overstag gaan, oploeven en de fok bedienen. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat u liever niets doet aan boord. In dat geval doet u uw voeten omhoog en laat u zich bedienen. De kapitein blijft zelf aan het roer. De keuze is aan u. Op die manier kunt u heerlijk tot rust komt en aan dek lekker in de zon liggen. U maakt er gewoon een ontspannen dagje van. Dit is allemaal eenvoudig te organiseren via onze website.

Compleet zeilarrangement

Wanneer u kiest voor één van onze zeiltochten in Enkhuizen, Kampen of Hoorn dan is dit uiteraard tot in de puntjes geregeld. Laat het organiseren maar aan ons over en het zeilen aan de schipper. U hoef zich geen zorgen te maken over het huren van een zeilboot en een schipper. Voor de lunch wordt ook gezorgd. Wij bieden u belegde broodjes aan met koffie en thee. Het is ook mogelijk om na afloop van de zeiltocht te genieten van een uitgebreid diner in een mooi restaurant in hartje stad of in de haven. Daar kunt u vervolgens genieten van een heerlijk diner. Van zeilen krijgt men honger. U krijgt koude en warme gerechtjes en u kunt kiezen tussen vlees, vis of vegetarisch. Uiteraard houden wij rekening met eventuele dieetwensen van de deelnemers.

Wij van Stadsarrangement verzorgen uitjes zoals zeilen in Enkhuizen. Het organiseren van een zeiltocht kunt u met een gerust hart aan ons overlaten.Zoekt u een bedrijf dat zeiltochten in Hoorn kan organiseren, Stadsarrangement helpt u verder als zeilen uw passie is.Stadsarrangement is het adres voor zeiltochten in Kampen en elders. Zeilen staat voor heerlijk sportief buiten zijn.